петак, 31. децембар 2010.

Srećna Nova godina :-)

ukras za jelku

Nije me bilo, pa gotovo pola meseca. Nisam ja to zapostavila blogosferu, naprotiv, totalno sam se izgubila u njoj. Da se ne ponavljam, situacija je sledeća – Amarilis se totalno pogubila i zagubila u WordPressu. Da mi je neko pričao ne bih mu verovavala.

nastavak teksta

петак, 17. децембар 2010.

Božić Bata vs. Deda Mraz



Kao što bi već trebalo da znate, a možda i ne znate :-) , predajem i podučavam engleski i nemački jezik i puno radim sa dečicom. Deca su puna pitanja, retko kad prihvataju stvari zdravo za gotovo, sem kad moraju. Zato se ja trudim da im pričam priče, puno priča, koje oni obožavaju.

Sada smo u pripremam za Novu godinu, pa to spada u obavezne lekcije, kako čestitati Novu godinu na engleskom i nemačkom, recimo. Ali, ima i puno pitanja o Deda Mrazu, pa im ja to obično pričam u formi raznih priča.

ceo tekst

недеља, 12. децембар 2010.

Radovi u toku – Selidba!



Jeste, dotle došlo – selim se!
I pored svih komplikacija sa hostingom o čemu sam već pisala, odluka je pala -selidba.

- Blogger vs. WordPress

U neka davna vremena, kada sam počela da blogujem – kako mi to sada izgleda preistorijski, a bilo je pre samo godinu dana – sticajem okolnosti, počela sa na bloggeru, tj. blogspot adresi.

ceo tekst

понедељак, 6. децембар 2010.

Kako napisati CV- radnu biografiju kada imaš tu oko 100 godina



Da se razumemo, nema Amarilis baš 100 godina, bar ne još. Ali, kako nas je još Ajnštajn naučio, sve je relativno, pa i taj broj godina. Za Amarilis je taj broj ok (i da nije, nema šanse da to prizna). Ali, za druge, e tu se već priča komplikuje.

ceo tekst

среда, 1. децембар 2010.

Telemarketing i bon-ton



Zvvrrrrrr!
- Dobar dan, da li mogu da dobijem g-đu ili g-djicu Amarilis?
- Da, g-đa Amarilis, izvolite.
- Ovde Nina iz firme T……, zovem da Vas obavestim da ste srećni dobitnik u našoj nagradnoj igri. Dobili ste besplatnu večeru za dvoje u restoranu M……….. Da li Vam odgovara termin večeras u 21h, pošto je velika navala, moram da potvrdim rezervaciju?

ceo tekst