среда, 11. новембар 2009.

NIBIRU


21.12.2012 - Zasto su apokaliptična predvidjanja tako popularna

Da li ste videli trailer za film čuvenog reditelja apokaliptičnih filmova Ronalda Emeriha - 2012. Svetska premijera je u decembru.
Pitanje je da li je to tako vazan film, ili je tema isuviše zastupljena na Internetu.
U svakom slučaju N.A.S.A je dala na svom sajtu zvanični demant povod predvidjanja da će se pomenutog datuma desiti apokalipsa, a povod je istoimeni film. ( http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html)
Dakle o čemu se radi!
Ko nije upoznat sa delima Zaharija Sičina, verovatno nije čuo za planetu Nibiru.
Nibiru ili dvanaesta planeta (zodijak ima 12 znakova) potiče još iz vavilonske mitologije i povezana je sa bogom Mardukom. U istoimenoj knjizi, Sičin razvija i pokšava da dokaže teoriju o vanzemaljskom poreklu ljuskog roda, ili bar o malo genetskog inžinjeringa od strane vanzemaljaca sa planete Nibiru. Sve to je potkrepljeno izmedju ostalog tumačenjem vavilonskih i sumerskih mitova kao i nekih delova Biblije. Kao astronomski dokaz postojanja planete sa veoma neobičnom orbitom, koja se sreće sa Zemljom svakih 3.600 godina, navodi postojanje pojasa asteroida u Sunčevom sistemu. To je nekada davno bila planeta Tijamat, koja se posle sudara!!! sa planetom Nibiru prepolovila, tj raspala a od njenog najvećeg dela je postala naša planeta.

Anunaki su više puta u medjuvremenu dolazili na Zemlju, uglavnom da bu vadili rudu (šta drugo nego zlato). Pošto je rad stvorio čoveka a ne rasu Anunakija, pomenuti vanzemaljci, koji su se zgražavali od fizičkog rada (tipična božanska osobina) su malo popravili zatečenu populaciju homo sapiensa da im pripomogne u vadjenju ruda. Ali Sičin sa svojim delom je neka druga tema, doduše ništa manje interesantna.

Dakle to je to, Nibiru se približava a pomenutog datuma se očekuje bliski susret, tj. sudar. Izračunale Maje, naravno uzevši u obzir sve buduće načine računanja vremena, kalendare i ostalo. Svaka čast! I kad se sve to poklopi, nema dileme, datum je isuviše zgodan da bi se ignorisao. Doduše malo me podseća na previđanja za 1999 godinu (znak zveri 666), ali to je već moj problem.

To je što se tiče teme filma.

Na Internetu su validne i neke druge opcije osim sudara. Na taj datum u vreme zimske kratkodnevice planete će se tako poređati da će se Zemlja naći u pravoj liniji sa Crnom rupom u središtu Mlečnog puta.
Doći će do Sunčeve oluje razorne snage.
Zemljin magnetni pol će se preko noći pomeriti sa istim posledicama. (dešavalo se više puta u istoriji Zemlje, nema naučnih objašnjenja zašto se to dešavalo, niti koliko je trajalo).

Dovoljno što se tiče teorija, posledica je kod svih ista.

Apokalipsa je sastavni deo hrišćanstva kao učenja. Svaki čovek je grešan (nije sporno) a sami tim i ljudski rod, pa kazna mora da usledi. Katarzični dogadjaji su poželjniji nego trud i želja da se čovečansto usmera u humanijem smeru.
Taj trend je naročito zastupljen u Americi, američke filmadžije obožavaju da rasturaju svoju zemlju na sve moguće načine.

Нема коментара:

Постави коментар